Worksinfo

Een serie van totaal 100 prints (giclee), afmeting 24 x 30 cm*, geprint via een hoge resolutie inktjetprinter op speciaal gecoat aquarel papier.

WORKS© is voortgekomen uit een vervolg-idee van de ’Personal Paints’ een serie abstracte schilderijen die nooit verder zijn gekomen dan de schetsfase. Maar al werkend kwamen er toch elementen en ideeën bij die om een verdere uitwerking ’vroegen’. Dit was het eigenlijke begin van het project WORKS©.
Als inspiratiebron voor deze werken hebben de 'vermeende' overpeinzingen van iemand als Simon de Pilaarheilige als uitgangspunt gediend. Daar boven, op die pilaar, indrukken en informatie in zich opnemend terwijl deze 'act' maar voortduurde (moest voortduren). Een 'heilige' performer, boetedoend, oplossingen zoekend of alleen contemplatief?
In deze, postmoderne, tijd lijkt het er op dat kunstenaars ook nu haast niet anders meer kunnen dan zich als moderne pilaarheiligen op deze wijze te manifesteren. Ieder op zijn/haar eigen manier en door middel van de meest uiteenlopende media, bezig met reflecteren, te (her-)formuleren en nieuwe horizonnen en ruimten te scheppen.
Dit proces heeft voor mij, in de vorm van deze gestaag groeiende, serie werken vorm gekregen. Als een reactie op de 'omgeving', vanuit mijzelf, als individu, weer naar buiten, waarbij het niet speciaal om de 'plaatjes' gaat maar vooral om het ‘gebaar’. Het zijn in zekere zin een soort makkelijk op te nemen pictogrammen min of meer zoals dit ook in reclame wordt toegepast, alleen gaat het hier niet om de verkoop van commerciële producten maar om het idee.

* De meeste werken kunnen ook door middel van zogenaamde Large Format Printers op (zeer) groot formaat op canvas (of andere dragers) worden geprint waarna zij opgespannen in een frame ook als wand/gevelobject kunnen dienen.

NederlandsWORKS© verkoop - Alle werken uit WORKS© zijn te te koop. Prijs per werk € 400,- (incl. BTW), exclusief lijst en verzendkosten.

English flagWORKS© sale - All the works of WORKS© are for sale. Price by piece € 400,- (incl. VAT), exclusive frame and transport costs.


Info: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Ga naar de slideshow van alle werken van WORKS© door hier op WORKS te klikken.